Jaarkalender
2018 - 2019

 


 

 


Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief

 

Onderwijsvisie "GO! De Sprong"

"De wereld aan je voeten", dat is wat GO! De Sprong in Maaseik voor iedere leerling wil waarmaken.

Kinderen groeien op in een maatschappij die zo veranderlijk en divers is, zodat we als onderwijs bewuste keuzes moeten maken voor de toekomst. We maken kinderen klaar voor de wereld van morgen, het leven in 2020, 2027, 2030 of zelfs 2099. Hoogstwaarschijnlijk zal een kleuter uit deze school een job beoefenen, die vandaag nog niet bestaat.

Een glazen bol hebben wij bij GO! De Sprong niet, maar we weten wel dat het belangrijk is om rekening te houden met de veranderingen en vernieuwingen om ons heen. Onze slogan "De wereld aan je voeten" is niet zomaar een slagzin, maar het is de uitkomst van talrijke vernieuwingen waaraan we de afgelopen jaren hard hebben gewerkt en waar we ook de komende jaren aan zullen verder werken.

De slagzin staat symbool voor het creëren van een breed toekomstperspectief voor onze leerlingen met voldoende ruimte voor ieders talent. We willen leerlingen de wereld laten ontdekken door deze in de klas te halen, maar nog liever door zelf de wijde wereld in te trekken. We profileren ons dan ook graag als een actieve school, waarbij gastsprekers en samenwerkingsverbanden met externe partners regelmatig hun ingang vinden. We trekken vaak de deur uit, soms voor meerdere dagen. Zo zijn er onze stadsklassen in Brussel of Gent, de zeeklassen en de plattelandsklassen. Jaarlijks werken we rond kindvriendelijke en actuele themaweken, alsook vakoverschrijdende projectweken. We zetten ons in voor diverse goede doelen en houden van actieve lessen. Vijf keer per jaar verzamelen we onze leukste activiteiten in de schoolkrant "GO! News".

Onze school werkt actief aan het realiseren van een sociale mix. Zo leren kinderen hun blik en kennis verruimen en groeien ze op tot wereldburgers. Wereldburgers zijn voor ons mensen met een open geest, die sociaal en positief-kritisch zijn. Ze staan sterk in het leven, zijn mondig en gaan ervoor! Net zoals "Vippie" de mascotte van het GO!. Hij staat centraal in ons logo en waagt de "sprong", waardoor de wereld letterlijk aan zijn voeten ligt. Geen gemakkelijke opdracht… Zo zal Vippie moeten nadenken hoe hij de "sprongen" tussen de mijlpalen in zijn schoolloopbaan zal maken. Durft hij het alleen aan, of voelt hij zich beter met de ondersteuning in een duo-sprong? Beschikt hij over de juiste en veilige uitrusting? Zijn de voorwaarden voldaan om een zachte landing te maken? Is zijn landingsbaan of einddoel duidelijk in zicht?
De leerkrachten van basisschool De Sprong staan steeds paraat om Vippie en zijn vrienden hierin op een gepaste manier te begeleiden, zodat iedere VIP in onze school in staat is zelfstandig de juiste antwoorden te vinden voor zichzelf.

Wij dagen dan ook iedereen uit om samen met ons de sprong te wagen naar een mooie toekomst!

Het team van GO! De Sprong – Campus Van Eyck

Via deze link kan u ook het pedagogisch project van het Gemeenschaps Onderwijs raadplegen.
Naamloos document